Wat zijn nieuwetijdskinderen?


Wat zijn nieuwetijdskinderen?

Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die over een bijzonder hoge gevoeligheid beschikken. Zij kunnen daardoor vaak de onzichtbare wereld waarnemen.
Op hun omgeving (ouders, verzorgers, leerkrachten, familie en vrienden) kan dat wederom ‘raar’ overkomen. Ouders zeggen dan “Mijn kind ziet dingen en mensen die er niet zijn.” of “Mijn kind doet vreemde uitspraken. Het zegt zaken die het niet kan weten.”

Wat ziet het kind?
Het kind is er van overtuigd dat wat het waarneemt ook klopt! Vaak zijn dit positieve ervaringen voor het kind. Zoals het contact met een overleden familielid, een “denkbeeldig” vriendje, of een persoonlijke gids.
Soms ziet of voelt het kind ook de negatieve aanwezigheid van overleden personen, waardoor het bang is in het donker en niet durft te slapen. Dat zijn dus de minder plezierige ervaringen waar nieuwetijdskinderen mee te maken krijgen en soms onder kunnen lijden.


Hulp nodig bij paranormale gaven

Kinderen met paranormale gaven hebben ook hulp en begeleiding nodig. Paranormale begaafdheid is niet altijd leuk, sommige kinderen vinden het eng of zijn bang voor wat ze daarbij ervaren. Daarom kunnen ze ook hulp en begeleiding gebruiken. Een therapeut kan bijvoorbeeld met aura-healing al bepaalde problemen van kinderen verhelpen. Verder is het van essentieel belang dat de ouders hun kind serieus nemen in zijn waarneming met de paranormale wereld.

Overgevoeligheid
De hoogontwikkelde gevoeligheid van deze kinderen kan zelfs doorschieten naar overgevoeligheid. Overgevoeligheid kan zich op vele manieren uiten, zoals snel geëmotioneerd raken, verdrietig zijn, of last hebben van lichamelijke overgevoeligheidsreacties zoals: allergieën of voedselintoleranties.

Leven vanuit de kern
De nieuwetijdskinderen zijn sterk betrokken bij de natuur, het behoud van de aarde en de medemens. Zij willen leven vanuit hun kern in plaats van “hoe het hoort.”
Doordat zij meer intuïtief dan rationeel ingesteld zijn, denken ze graag in vormen, kleuren en gevoelens. Je merkt aan de manier waarop ze praten dat ze beschikken over een grote innerlijke wijsheid en dat ze leven vanuit hun gevoel.

Waar herken je nieuwetijdskinderen aan?
Nieuwetijdskinderen zijn intuïtief zeer goed ontwikkeld en beschikken vaak over paranormale gaven. Daarbij kunnen ze soms ook stemmen horen. Het zijn personen met een hoog ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid. Ze hebben een geheel eigen kijk op hun omgeving en zijn opvallend creatief in het bedenken van oplossingen. Dit lijdt vaak tot onbegrip bij andere mensen, temeer als het gedrag van deze kinderen (of jong volwassene) niet past binnen de enge “denk”structuur van de huidige maatschappij.

Zij kunnen het volgende gedrag vertonen:
• als baby veel huilen,
• als kind soms dromerig en afwezig zijn,
• last hebben van concentratieproblemen,
• gevoelig zijn voor bepaalde stemmingen van mensen of voor de spanningen tussen mensen,
• emotioneel reageren op hun omgeving,
• geen vlees willen eten,
• angstig zijn,
• bedplassen.

Lichamelijke klachten kunnen zijn:
• allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen, zoals koemelk, kleurstoffen etc.
• huidproblemen,
• astma,
• dyslexie
• ADHD.

Doel van de nieuwetijdskinderen
Deze kinderen zijn op de wereld gekomen met een bepaald levensdoel. Vaak is het doel om van onze leefomgeving een betere leefbare wereld te maken.
Juist door hun overgevoeligheid ontvangen ze veel prikkels uit hun omgeving. Dit zijn niet altijd prettige en positief stimulerende prikkels. Deze prikkels en ervaringen kunnen er voor zorgen dat ze hun “missie”, waarvoor ze hier op aarde zijn, uit het oog (gaan) verliezen, of dat ze niet meer prettig in hun vel zitten. Er ontstaat dan verwarring over de vraag “Wat doe ik hier(nog)?”

Oplossing:
De juiste spirituele begeleiding voor deze kinderen is dus heel belangrijk, zodat ze weer lekker in hun vel komen te zitten. Waardoor ze weer contact kunnen maken met zichzelf en minder last hebben van de prikkels om hen heen.
Daarnaast kan begeleiding van ouders, verzorgers en leerkrachten ook noodzakelijk zijn, zodat zij weten hoe ze op een juiste manier met deze kinderen om kunnen gaan.
Dat is immers in het belang van de kinderen zelf èn ook in het belang van hun directe omgeving.

Hoe doen wij dat?
Via readingen, persoonlijke begeleiding, trainingen, workshops etc helpen wij de kinderen en hun leefomgeving om op harmonieuse wijze weer met elkaar om te kunnen gaan. Respect en begrip voor elkaar te hebben en elkaar de ruimte geven, ieder op zijn eigen unieke wijze. Oude bagage kwijt te raken en weer lekker in je vel zitten.


Samen maken we een betere wereld waarin iedereen zijn plek heeft!
Voor nadere informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met een van onze deskundige spirituele begeleiders. Kijk op de pagina: spirituele begeleiders.

Informeer eens bij jouw school of zij al een programma hebben voor de begeleiding. Als dat er niet is kun je ons natuurlijk inschakelen.

Copyright © Inspiratio 2012